STRIK I LANGE BANER – kan forbinde oceaner

Kammergalleriet danner i disse dage rammen om et spændende projekt, hvor Inge-Dorte Graakjær, IngeG design, er ide-dame og leder af projektet, som hun har kaldt “STRIK I LANGE BANER – kan forbinde oceaner”. Der er tale om et kreativt, involverende og kulturelt projekt, som er finansieret ved hjælp af midler fra Lemvig Kommune og FORA, og “Husflid” Lemvig, Kammergalleriet og integrationsforeningen støtter.

Projektet giver mulighed for at 3 hold kursister kan udtrykke deres personlighed/baggrund via et kreativt maskinstrikket design. På en poster vises designprocessen og afprøvninger. Efter afsluttet kursusforløb vises resultaterne på en udstilling i galleriet fra den 10. til den 16. marts.

Inge- Dorte fortæller: “I går (den 25.2.) afsluttede de første 3 kursister deres ugekursus. Processen var intens, og det var hårdt arbejde, men resultaterne er også helt eventyrlige.
Jeg har strikkemaskiner, garn og inspirationsmateriale i Kammergalleriet og 3 hold kursister har fået tilbuddet om at skabe sin helt egen maskinstrikkede fortolkning af Lemvig, eller deres hjemland.
Jeg har været meget spændt på forløbet, som er en stor satsning fra mig som underviser. Jeg har sammensat forløbet ud fra et pædagogisk sigte mod at få kursister – som aldrig har rørt en strikkemaskine – bragt i et kreativt skabende FLOW, og derigennem bidrage til højt læringspotentiale, anerkendelse, integration, åbenhed, dansk sprog og dialog med besøgende i Kammergalleriet. I det hele taget har jeg oplevet en WAUVV- effekt af, hvilke ressourcer en enkelte kursist har.
3 hold har fået tilbuddet, og i den 4. uge i Kammergalleriet kulminerer i en fælles udstilling af mine og kursisternes fortolkninger. De tilhørende postere tydeliggør inspirationskilden – og for kursisternes vedkommende også uddrag af designprocessen.”

Alle er naturligvis meget velkomne til at kigge forbi og følge med i processerne. Og husk udstillingen fra den 10. marts til den 16. marts.