Rie Takeuchi Rolighed

Galleriet byder på en særlig kulturel oplevelse i dagene fra tirsdag den 11. februar til lørdag den 15. februar, hvor japanske Rie Takeuchi Rolighed udstiller Japansk kultur og kunst. Rie er kunstner og kunsthåndværker, født i Japan i 1970 og flyttet til Danmark i 2003. Nu bosiddende i Bøvlingbjerg.  Billedet øverst på siden er et udsnit af et af hendes arbejder.    plakat Rie Rolighed

Foto af Rie

På trods af efternavnet, Rolighed, og på trods af, at Rie ikke er kineser :-), men japaner, er der masser af krudt i damen. Noget af krudtet bruges på at lave fine billedillustrationer og forskelligt kunsthåndværk efter japansk inspiration og tradition. Udstillingen Japansk kultur og kunst bliver en slags præsentation af dette, hvor Rie vil opstille en  japansk dagligstue midt i galleriet og der spille gammeldags japansk musik. I galleriet kan opleves japanske ting – f.eks. et billede fra ”Edo-perioden”, Japansk klædedragt (Kimono), foto af landskab, traditionelle dukker, pynt, legetøj, fotoalbum, avis, dagblade, bøger, m.m.

Man bliver oplyst om, hvad tingene bruges til, hvilken betydning de har for japanerne o.s.v.

Man kan tilmed selv afprøve lidt af japansk kultur- f.eks. smagsprøver på te og hapsemad, klæde sig i kimono og lade sig fotografere.

Børn og voksne kan afprøve sin kreativitet ved en lille undervisning i papirfoldning og japanske tegn m.v.

Rie vil selv være i galleriet i åbningstiden som er fra kl. 11,00 til kl. 17,00 i udstillingsperioden.

Der er gratis entre, men ønsker man at afprøve og modtage undervisning om japansk kultur etc. er prisen fra kr. 30,00.

___________________________________________________________________________________________

Husk at udstillingen med elevarbejder fra Husby Efterskole kan opleves til og med fredag den 7. februar. Se herom i højre margin: Katagorier/tidligere.

Udstillingsplan 2014