Påskeudstilling 2016

Foråret er på vej, og med forår og påske lige om hjørnet, er det igen tid til at invitere til påskeudstillinger i hele landet. Det lille galleri i Vestergade i Lemvigs midte, Kammergalleriet, der så dagens lys i 2009, indbyder igen til en meget alsidig påskeudstilling.Paaskeudstilling plakat

 

 

Kammergalleriet er ikke et helt almindeligt galleri
Her er ingen direktør eller salgschef, der skal tjene på galleriet, men blot en lille gruppe, der frivilligt koordinerer udstillingerne. Alt i Kammergalleriet er baseret på frivilligt arbejde. Huslejen betales af de enkelte udstillere, ligesom enhver form for annoncering, plakater og andet pressemateriale bliver det.

Den eller de kunstnere, der lejer Kammergalleriet for en periode, bestemmer selv fuldstændig, hvad der skal foregå, hvornår stedet holder åbent, om der er fernisering osv.
Rent anarki, kan man sige, men samtidig en fantastisk mulighed for kunstnere til at kunne udstille i Lemvig – og en enestående chance for både byens borgere og byens mange gæster, til at se et utal af meget forskellige udstillinger. Hver 14. dag eller en gang om måneden året igennem skifter Kammergalleriet udstilling, og eftersom der ikke er censur eller bedømmelse af de udstillende kunstnere, spænder udstillingerne bredt fra kunsthåndværk, aftenskolearbejder til mere etableret kunst. Senest har Kammergalleriet føjet endnu et aspekt til udstillingsstedet med ”Strik i lange baner – kan forbinde oceaner” – et arbejdende værksted ledet af tekstilformidler Inge-Dorte Graakjær, hvor der har været tale om et ”kreativt, involverende og kulturelt projekt, som var finansieret ved hjælp af midler fra Lemvig Kommune, FORA, “Husflid” Lemvig, Kammergalleriet og integrationsforeningen”, som der stod skrevet i presseomtalen.
Nye interesserede udstillere er velkomne og kan henvende sig i Kammergalleriet.

Èn ting ligger dog fast i Kammergalleriet, og det er årets påskeudstilling, hvor alle årets udstillere i galleriet er inviteret. Påskeudstillingen er en god mulighed for at danne sig et indtryk af, hvad Kammergalleriet kan byde på i løbet af året. De udstillere, der i skrivende stund deltager er: Anders Riis, Anne Hennig Olsen, Eva Herman, Gitte Klokker, Hanne Arberg, Hans Morten, Inge-Dorte Graakjær, Johanne Randen, Karin Ertmann, Kirsten Bak Andersen, Lene Abildgaard Knudsen, Lis Møller Jensen, Margit Buus, Mariane Majgaard, Mimse, Rie Rolighed og Ane Wöhlk.
Kunstner Rie Rolighed har givet et værk, som man kan være heldig at vinde, hvis man køber lodder til et amerikansk lotteri. Samtidig støtter man driften af Kammergalleriet, der ikke modtager nogen form for offentligt tilskud.
Årets påskeudstilling blev åbnet lørdag den 19. marts. Det er kunstnergruppen “Som Vinden Blæser”, som har arrangeret udstillingen, og Lene Abildgaard fra gruppen bød velkommen. Fhv sognepræst Erik Bitsch holdt åbningstalen på bedste vis. Der var rigtig mange mødt op for at opleve værker at de 17 kunstnere, som er repræsenteret. Stine Tikjøb og Olga Kallesøe sørgede for underholdningen i form af sang og guitarspil. Tak for bidrag til en festlig fernisering.

Måske er det dig, som skal være den lykkelige ejer af et kunstværk af Rie Takeuchi – en af årets udstillere i Kammergalleriet. Rie har velvilligt sponseret et fint billede, som du kan vinde i årets lotteri. Du kan købe lodder til kr. 40 på udstillingen. Værket har hun kaldt: “En hare fra Troldens Datter”. Tak for din støtte til Kammergalleriet, som drives på frivillig basis.

1909885_1135552979830158_4667290685130398858_n

 

 

 

 

 

 

Udstillingen kan ses til og med onsdag den 13. april.
Alle er velkommen!