Mai Eldon og Jacob Mohr Hansen

 

Fra og med lørdag den 14. februar til og med lørdag den 21. februar  sker der igen noget nyt i galleriet:

Du kan nemlig komme og møde  det unge kunstnerpar Mai Eldon  (klik for besøg på hjemmeside) (facebook.com/maieldongallery)  & Jacob Mohr Hansen og se deres udstillinger

S P A C E   E V O L U T I O N   A D V E N T U R E S
Malerier af Mai Eldon

Space Evolution Adventures

 

 

 

 

 

 

D e t   P e r f e k t e   M e n n e s k e ?
Tegninger af Jacob Mohr Hansen

Det Perfekte Menneske

 

 

 

 

 

Åbningstider:
Fernisering lørdag d. 14. feb. – kl. 11.00 – 14.00

Mandag-fredag d. 16-20. feb. – kl. 10.00 – 17.00
Lørdag d. 21. feb. – kl. 10.00 – 13.00

Space Evolution Adventures – Malerier af Mai Eldon:

Udstillingen tager udgangspunkt i livets store spørgsmål: Er vi alene i universet? Hvordan udviklede livet sig på jorden? Hvor er mennesket på vej hen? Udstillingen er en hyldest til de skøre idéer, appetitten på livet og nysgerrigheden på verden omkring os. Maleristilen er simpel og har et grafisk udtryk – nærmest tegneserie-agtigt – hvilket står i skarp kontrast til de komplekse emner, udstillingen omhandler. Samtidig er udstillingen en eventyrrejse mod nye, farverige verdener med paralleller til vores egen verdens forestillinger om både fortiden, nutiden og fremtiden. Stig ombord og flyv med på: ”Space Evolution Adventures”.

Mai: “Jeg har tegnet og malet hele mit liv. Sideløbende med mit medicinstudie er jeg de seneste år begyndt at sælge mine malerier via min facebookside: (www.facebook.com/maieldongallery) og forskellige kunsthjemmesider. Det har altid betydet meget for mig at kunne udtrykke mig gennem mine tegninger og malerier. Jeg har gennem årene haft mange forskellige interesser,
men interessen for tegning og maleri har været gennemgående og er en stor del af min identitet. Når jeg kigger tilbage, kan jeg se, at jeg gennem årene har fået skabt min egen parallelle fantasiverden, som malerierne og tegningerne er vinduer ind til. De seneste år har det til min glæde og overraskelse vist sig, at denne fantasiverden ikke kun har betydning for mig selv, men også fanger andre menneskers interesse. Derfor har det længe været et mål for mig at få lov til at udstille mine malerier i et ægte galleri. Nu sker det endelig – og så endda i Lemvig, min elskede barndomsby.”

Det Perfekte Menneske? – Tegninger af Jacob Mohr Hansen:

Udstillingen sætter spørgsmålstegn ved nutidens skønhedsidealer, begrebet ”den perfekte krop” og om det perfekte menneske overhovedet findes? Vi ser alle forskellige ud og er alligevel så ens. Udstillingen forsøger gennem realistiske blyantstegninger af forskellige kropsdele at sammensætte et ”helt” menneske. Dette sammensatte menneske afspejler ikke nødvendigvis de gængse skønhedsidealer, men viser dele af forskellige mennesker fra både typiske og atypiske vinkler: fra brystvorte til storetå, fra ung til gammel, fra asiat til europæer. Om dette menneske er det perfekte, må være op til beskueren.

Jacob: “Til dagligt har jeg min gang på Handelshøjskolen i Aarhus. Denne verden ligger umiddelbart langt fra den kunstneriske, men jeg har efterhånden erfaret, at den ene verden ikke udelukker den anden – tværtimod. Jeg har altid tegnet, og mine kreative evner har været til stor nytte bl.a. i forbindelse med opstart af iværksætterprojekter. Jeg har fx sammen med Mai startet et designerfirma kaldet Airwood, hvis første produkt, et lille “coffee table”, vil kunne købes på udstillingen. Ud over at tegne dyrker jeg styrketræning og har altid interesseret mig meget for kroppen, hvordan den fungerer og hvad den kan præstere. Derfor tager min udstilling udgangspunkt i dette emne.”

Et par stemningsbilleder fra en stemningsfyldt og velbesøgt fernisering den 14. februar:

Udstillingsplan – 2015