Henrik Scheel Andersen

Der bydes velkommen til fernisering på udstillingen
HØJ HIMMEL
Lørdag d. 22. november 2014 kl. 10-13

Henrik Scheel Andersen har igennem en årrække arbejdet med at fortolke landet herude ”hvor kragerne vender” – Udkants- eller Vandkantsdanmark. På en gang nøgternt og følsomt maler han fjordene, markerne og de åbne vider. Ofte er det indtryk fra flere steder, der samles i et maleri, og hermed trækkes noget arketypisk ud af landskabet, som gør, at vi er mange, der siger ”Der har jeg været”. Et særkende for det nord- og vestjyske landskab er den høje himmel. Henrik Scheel Andersen maler denne himmel, så vi mærker vejrliget. Drivende skyer, tordenbyger, sommersol og vinterfrost – vi oplever de danske skiftende årstider, når vi kigger på billederne.

iajIdIOChtqQFEaknrrh_7LVzsuMuxcUSV-el16B0RTzSeZhEnjP5ebZECZ5-h5OM5jFgBt-UJZYX_3Xf_zO3PscdxY=w1246-h793
Henrik Scheel Andersen viser os landet, som det er, usminket og uden romantisk skønmaleri og dog med kærlighed til det herude. Vi ser både den uberørte natur med hav, fjordlandskaber og det moderne marklandbrug med sprøjtespor og rundballer. Vi ser de høje roterende vindmøller og de grafittibemalede bunkerbetonklodser i klitlandskabet. Ofte er mennesket kun til stede i kraft af de spor, vi har sat i landskabet. Udstillingen viser forskellige sider af Henrik Scheel Andersens arbejde, her er scener fra Berlin, landskaber fra Vestjylland grafittibemalede bunkers og høje drivende skyer.

 

Her er et forsmag på, hvad du blandt andet kan forvente at få at se på udstillingen:

Læs mere om kunstneren på hjemmesiden: henrikscheelandersen.dk

Henrik CV 2014

Udstillingen kan ses i perioden indtil den 2. december 2014. Åbningstid på hverdage fra 14-17,  lørdag fra 10-13, søndag lukket ligesom der også er lukket mandag den 24. november. Udstillingen kan besøges allerede fredag den 21. fra kl. 14-17.

Alle er velkomne til ferniseringen lørdag den 22. november fra 10 – 13

———————————————————————————————————————————–

Udstillingsplan 2014

udstillingsplan 2015